Louise schreef:
Veel folkies hebben wel iets bourgondisch en willen voor iets lekkerders graag meer betalen.
(Of reflecteer ik nu teveel mezelf op de folkwereld?)
Hmmm, dat is een verschijnsel dat mij dan nog nooit is opgevallen...
Laten we eerlijk zijn: er zijn maar een paar bierdrinkers en als er ook speciaalbiertjes zijn, dan hebben we een bredere keuze. Een verandering in bier-aanbod heeft nog nooit een verandering in bierklanten verzorgd, dus dat zie ik niet gebeuren.
Natuurlijk is het een beetje raar dat je naar een uitgaansgelegenheid gaat en daar je eigen consumpties nuttigt! Je neemt toch ook niet je eigen eten mee als je in een restaurant gaat eten?
Ik kan me goed voorstellen dat het organiseren van een folkavond in Lambiek geld kost. Dat wordt gedaan om dan extra publiek te trekken dat...drankjes besteld!!! Tja, dat is wat je normaal gezien doet in een café...
Op plaatsen die niet in de eerste plaats rondkomen van de baropbrengsten, als de musketon, zou je de bar kunnen aanraden flesjes water te verkopen...en het eigen water drinken is daar ook iets minder raar: het verhuur van de ruitmte is hun 'core business'.
Kortom: jammer van de avonden in Lambiek.
Oplossing...bestel twee biertjes en krijg een flesje water gratis?